Sallandse Zandloper

Sallandse Zandloper

Na een start over de mooie, natuurrijke Sallandse Heuvelrug beleef je het agrarische landschap op een bijzondere manier. Een deel van de route leid je tussen weilanden en akkers door, over onderhoudspaden van het Waterschap Groot Salland. Je ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het landschap, waardoor je Salland héél anders leert kennen.

Bezienswaardigheden

Tijdens deze wandeling komt u diverse bezienswaardigheden tegen. De route is opgedeeld in 6 trajecten. Klik op onderstaande links voor een uitgebreide beschrijving van de bezienswaardigheden per traject:
Holten-Haarle

Nijverdal-Haarle

Haarle-Heeten

Heeten-Soestwetering

Soestwetering-Olst

Soestwetering-Wijhe/Fortmond

De Sallandse Zandloper is een route van 45 km. De route maakt deel uit van het Wandelnetwerk Salland en is in twee richtingen gemarkeerd. Er is een wandelboekje verschenen, dit boekje is te koop bij de diverse VVV's en Tourist Info's in Salland. Tevens is het boekje online te koop via de webshop van VVV Deventer: www.deventerwebwinkel.nl/wandelen

Download hier de route

Onderweg

Tijdens uw wandeling is er voldoende gelegenheid om even uit te rusten en wat te eten en drinken. De horecagelegenheden worden op de routekaartjes aangegeven met een koffie kopje. De Rustpunten, locaties in het buitengebied waar u even kunt zitten en tengen een kleine vergoeding wat kunt drinken, worden op de kaart aangegeven middels een R.

Bekijk hier de horecagelegenheden op de route

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden op de route

Bekijk hier overige praktische informatie