Populair in Holten

 1. De Swarte Ruijter

  Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter.

Fijne plek voor een vakantie of dagje uit

Fijne plek voor een vakantie of dagje uit

Bezienswaardigheden in Holten

In het dorp en de directe omgeving zijn een aantal bezienswaardigheden waar je niet omheen kan. De Canadese Begraafplaats bijvoorbeeld is indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Combineer dit met een bezoek aan het Memory International War Museum in de gemeente Nijverdal. Ben je niet alleen, maar zijn ook de kleinkinderen mee tijdens een dagje uit? Breng dan een bezoek aan Kinderboerderij Dondertman. Knuffelen met konijnen en geiten behoort hier tot de mogelijkheden. Zelfs als je al wat ouder bent, stellen deze dieren jou helemaal op je gemak.

De Holterberg

De Holterberg is de bekendste berg in Overijssel en is 59,5 meter hoog. Dit heuvelachtige gebied boordevol heidevelden en bossen maakt deel uit van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Zo liggen er uitgebreide knooppuntnetwerken voor wandelaars, fietsers en Nordic Walkers. Op de meeste campings zijn wandel- of fietskaarten aanwezig. Bekende wandelroutes zijn bijvoorbeeld het Pieterpad en Marskramperpad.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving

Trek je er graag op uit met je partner of familie? In het Overijsselse Holten is van alles te doen om er een geslaagd verblijf van te maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn. Geniet je volop van historische gebouwen en kastelen? Dan is Kasteel Verwolde in Laren zeker een aanrader. Dit geldt ook zeker voor Kasteel Warmelo in Diepenheim.

Prettig overnachten in Salland

Overnachten in Overijssel doe je natuurlijk het liefst in een comfortabele accommodatie. Daar hoef je je in deze gemeente geen zorgen om te maken. Zowel in het dorp zelf als in de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden voor een fijne en luxe overnachting. Kies bijvoorbeeld uit een bed & breakfast of slaap op de camping of een vakantiepark. Maak er samen met je partner of familie een gezellige tijd van en ontdek wat deze streek je te bieden heeft.

Verhalen uit Holten

 1. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 2. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 3. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 4. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 5. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 6. Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker. Nieuwe Smaak en Vermaak …

 7. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug