Op adem komen in Olst

Op adem komen in Olst

De mooiste bezienswaardigheden in het dorp

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorp in Overijssel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Museum Oud Keukengerei. Deze woonboerderij staat boordevol oude keukenapparatuur, voorwerpen die je nog nooit eerder hebt gezien. Het dorp zelf is onder bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks. Bijzonder zijn ook de aardehuizen. Deze woningen zijn zelfvoorzienend en gemaakt van tweedehands bouwmaterialen.

Wandelen en fietsen in de Sallandse streek

Olst leent zich uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute die de verschillende dorpen met elkaar verbindt. Uiteraard ontkom je niet aan bezoek aan Salland, de mooiste streek van de provincie Overijssel. Salland kenmerkt zich door heidevelden en bossen en is een geliefd terrein voor bijvoorbeeld mountainbikers. In dit gebied kun je daarom heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Uitstapjes in de omgeving

In de directe omgeving van het dorp is ook van alles te doen. Het Nederlands Bakkerij Museum ligt op zo'n 15 kilometer afstand in het plaatsje Hattem. Bezoek je graag historische gebouwen? Kasteel Cannenburch in Vaassen is indrukwekkend om te zien en is een aanrader voor jong en oud. Hanzestad Deventer is ideaal voor een terrasje, een hapje en een drankje óf het bezoeken van diverse culturele bezienswaardigheden.

Overnachten in een comfortabele accommodatie

Tijdens je verblijf in deze prachtige regio overnacht je maar al te graag in een comfortabele accommodatie. Boek bijvoorbeeld een overnachting in een Airbnb of bed & breakfast. Dit kan vaak al vanaf enkele tientjes per nacht. Uiteraard kun je ook overnachten op een vakantiepark of camping óf een romantische overnachting boeken op een monumentale boerderij. Wat je keuze ook is, je denkt later met plezier terug aan je verblijf in dit mooie stukje Nederland.

Verhalen uit Olst

 1. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 2. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 3. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 4. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 5. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 6. Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

 7. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug