Veelzijdig Raalte

Veelzijdig Raalte

Leuke uitstapjes in het centrum

Zowel bij fraai weer als een regenachtige dag is er in de gemeente Raalte van alles te doen. Bij wat minder weer kan je onder meer ontspannen winkelen in het centrum. Struin bij lokale winkeliers of stap een bekende winkelketen binnen. Of je nu boodschappen doet, nieuwe kleding aanschaft of voor een andere gelegenheid een winkel binnenstapt, je sluit je bezoek aan het centrum af met een kopje koffie of koud biertje of wijntje op het terras. Zeker bij mooi weer is het goed vertoeven in de zon.

Ontdek het Sallandse landschap

Raalte is een uitstekend vertrekpunt om het Sallandse beter te leren kennen. Het ligt dan ook op korte afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door uitgestrekte heidevelden en groene bossen. Je kan er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Verder is de Luttenberg met een hoogte van 30 meter ook een aanrader. Juist de natuur in Overijssel maakt het tot een geliefde provincie voor mensen die toe zijn aan vakantie en ontspanning.

Een dagje Deventer

Op zo'n 20 minuten afstand van het dorp ligt Hanzestad Deventer. Deze gastvrije stad is een fijne bestemming voor een dagje uit in Salland. Deventer is een van de oudste steden in Nederland en staat bekend om de vele culturele evenementen. Het Dickens Festijn, de boekenmarkt en Deventer op Stelten zijn bijvoorbeeld bekende events. Zelfs voor een dagje winkelen, struinen of lekker eten en drinken is de stad meer dan geschikt. Maak er dan ook een gezellig dagje uit van en ontdek alleen of met je partner de mooiste plekjes van de stad.

Prettig en gezellig overnachten

Tijdens je verblijf in Salland overnacht je graag in een comfortabele accommodatie die aansluit op je budget en wensen. Boek bijvoorbeeld een verblijf op een familievakantiepark of maak er samen met je partner een romantisch verblijf van in een bed & breakfast. Wil je proeven van het boerenleven? Overnacht dan gezellig bij de boer en geniet van de beste streekproducten rechtstreeks van het land. Wat je keuze ook is, genieten in Overijssel lukt je zeker dankzij een prettig en comfortabel verblijf in een luxe accommodatie.

Verhalen uit Raalte-Heeten

 1. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 2. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 3. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 4. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 5. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 6. Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

 7. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug