Populair in Rijssen

 1. Kruidenhuis De Vlo

  Kruidenhuis De Vlo is opgericht door Boerin Francine van Rossem. Het begon eerst als een kruidentuin, waar men vele soorten kruiden kon …

 2. De Langenberg

  De Langenberg is een veelzijdige groepsaccommodatie met meerdere huizen. Een perfecte locatie voor jong en oud, voor scholen en families …

Stijlvol Rijssen

Stijlvol Rijssen

Winkelen en lekker eten

De gemeente Rijssen staat bekend als stad waar je heerlijk kan winkelen. Lokale winkeliers trekken bijvoorbeeld al jarenlang mensen van omliggende dorpen. Verder is de gemeente vooral ook bij toeristen in trek. Het barst van de modewinkels en interieurzaken. Bovendien kom je ook op culinair vlak niets tekort. Het centrum is de ideale plek voor een kopje koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een overheerlijk diner.

Wandelen, fietsen en zwemmen

Rijssen ligt in Salland en dus verzeker jij jezelf van een fijn verblijf in een groene omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de Vogelkijkhut, één van de mooiste plekjes van deze Twentse gemeente. Maak ook zeker een prachtige wandeling over de Holterberg, een 14 kilometer lange route. Niet alleen jij, maar zeker ook je hond weet dit absoluut te waarderen. Onderweg schiet je met je telefoon of fototoestel de mooiste plaatjes. Zwembad de Koerbelt is er voor zwemliefhebbers. Het zwembad heeft een binnen- en buitenzwembad én een glijbaan van 65 meter lang.

Ontdek de mooiste plekjes van Salland

Ben je gek op mooie plekjes en schitterende vergezichten? Dan is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug een aanrader. Pak je het graag op originele wijze aan? Maak dan een ballonvaart en combineer rust met een adembenemend uitzicht. Deze unieke ervaring laat jou zo'n 1,5 lang genieten van alles dat het Twentse landschap jou te bieden heeft. Dit kan ook met een zogenaamde huifkarrentocht. Er is van alles mogelijk, dus vervelen is geen optie.

Comfortabel overnachten in Overijssel

Tijdens een korte of vakantie in Salland kom je graag niets tekort. Daarom boek je een verblijf in een accommodatie die past bij jouw wensen en budget. Dit kan onder meer in een fijn vakantiepark, een luxe bed & breakfast of een kampeerboerderij. Wat voor accommodatie je voorkeur ook heeft, je geniet elke dag van een comfortabel verblijf in een mooie groene omgeving. Dit stelt jou in staat om volledig te ontspannen en te genieten.

Verhalen uit Rijssen

 1. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 2. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 3. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 4. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 5. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 6. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 7. Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug