Kom tot rust langs de IJssel

Kom tot rust langs de IJssel

De mooiste plekjes van Wijhe

Het dorp heeft een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden. Indrukwekkend is bijvoorbeeld de Nicolaaskerk. De oudste delen van deze kerk dateren uit de 13e en 14e eeuw. Zoek je graag de natuur op? Trek er dan op uit in de Buitenwaarden, een natuurreservaat in de uiterwaarden aan de IJssel. Je treft hier verschillende soorten eenden aan, bijvoorbeeld de slobeend, grutto, tafeleend en smient. Van 1 mei tot 1 november is dit natuurreservaat ook per fiets te bereiken. Neem zeker je camera mee om een aantal mooie plaatjes te schieten of gebruik hiervoor je smartphone.

Ontdek het natuurrijke Salland

Niet alleen de IJssel en de Buitenwaarden zijn indrukwekkende natuurfenomenen, dit geldt ook zeker voor het prachtige Salland. Deze regio boordevol heide en bossen leent zich uitstekend voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Bekend hier is natuurlijk de Sallandse Heuvelrug en de mogelijkheid om paard te rijden. In het Nationale Park Sallandse Heuvelrug is van alles te doen en jong en oud geniet hier dan ook van een indrukwekkende omgeving.

Uitstapjes in de omgeving Buiten Wijhe zelf is ook van alles te doen. Een aantal kilometer buiten het dorp ligt bijvoorbeeld Kasteel Het Nijenhuis in Heino. Bezoek je ook graag een grotere stad tijdens je verblijf in Overijssel? Zwolle en Deventer zijn allebei aan te raden en niet alleen vanwege de terrasjes en restaurants. Juist ook in deze twee steden maak je al snel culturele uitstapjes. Het historische stadscentrum van Deventer is indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Behoefte aan een avondje uit? Theater De Spiegel in Zwolle is een fijn theater tijdens een regenachtige avond.

Comfortabel overnachten

Als je op vakantie bent in Overijssel, dan pak je graag goed uit. Daarom kies je voor een overnachting in een comfortabele accommodatie. Dit kan bijvoorbeeld in een bed & breakfast of hotel. Proef je graag van het mooie leven op de boerderij? Diverse monumentale boerderijen stellen hun deuren open voor een overnachting. Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt met verse streekproducten. Alleen dat is al een reden om een uitstapje te maken naar de streek Salland in de provincie Overijssel. Naar boven

Verhalen uit Wijhe

 1. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 2. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 3. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 4. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 5. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 6. Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker. Nieuwe Smaak en Vermaak …

 7. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug