Kruidenhuis De Vlo

Kruidenhuis De Vlo is opgericht door Boerin Francine van Rossem. Het begon eerst als een kruidentuin, waar men vele soorten kruiden kon kopen. Francine weet erg veel van de geneeskrachtige werking van kruidenplanten, maar ook van hoe men deze het beste bewaard en verwerkt. Uiteindelijk is de kruidentuin uitgegroeid naar een groentetuin waar vele soorten groenten werden geteeld.

Nieuwe bestemming

Helaas is dit door de aanhoudende droogte voor Francine bijna onmogelijk geworden met de groentetuin door te gaan en is er besloten het over een andere boeg te gooien. Op de plek waar eerst groenten geteeld werden heeft ze nu een pluktuin verwezenlijkt.

De groenten worden nu in samenwerking met biologische Overijsselse boerderijen verkregen en de kruiden worden allemaal nog altijd in eigen tuin geteeld.

Francine heeft een achtergrond in voedselveiligheid, is marktmeester van de Deldense Streekmarkt en staat graag voor iedereen klaar om informatie te geven over groenten en planten.

Met de hulp van vrijwilligers, zoals schoondochter Marilot Lubberhuizen welke de theetuin onderhoudt, blijft de tuin draaiende. Marilot maakt de thee en zorgt voor de kruiden zodat eenieder op deze plek kan komen genieten van een heerlijk kopje biologische thee in de rust van het platteland.