De lekkerste streekproducten
Streekgerechten proeven of zelf bereiden
Qua eetgelegenheden heeft deze regio van alles te bieden. Maak in diverse restaurants kennis met de ambachtelijke bereidingswijze en talloze verse producten. Ze geven een extra verfijnde smaak aan je lunch of diner. Als je een vakantiehuisje hebt geboekt in deze Overijsselse streek, dan kan je ook zelf aan de slag met verse ingrediënten. Hoe leuk is het om dit te doen met producten die vers van het land komen? Geniet op culinair vlak van heerlijke asperges tijdens het aspergeseizoen of maak een gerecht met daarin pompoen van het Sallandse boerenland.
Genieten van Sallandse streekgerechten
Kennismaken met streekproducten doe je onder meer in de diverse restaurants en kleine eettentjes. Prettige bijkomstigheid: alles wordt geserveerd met Sallandse gemoedelijkheid. Pak je het graag anders aan? Koop je ingrediënten dan rechtstreeks bij de producent of ga langs in een karakteristieke boerderijwinkel. Neem ook zeker eens deel aan een proeverij of breng een bezoekje aan de Kloostertuin Nieuw Sion. Tijdens bezoekuren koop je hier verse groenten en fruit uit de biologische kloostertuin. Hoe je keuze er ook uitziet, je keert met een voldaan gevoel huiswaarts. Je hebt namelijk kennisgemaakt met dat wat Salland zo bijzonder maakt: lekker eten en drinken. Uiteraard verantwoord, biologisch én duurzaam!