Populair in Hellendoorn

 1. De Bosrand

  In een glooiend landschap aan de rand van de Sallandse Heuvelrug bevindt zich een prachtige accommodatie “de Bosrand” voor groepen …

 2. Landgoed de Uitkijk

  Landgoed de Uitkijk is een sfeervol hotel-restaurant in Hellendoorn, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op de …

 3. In de Heuvelrug

  Geniet in luxe van rust en natuur in één van de vijf vrijstaande vakantiehuizen van ‘In de Heuvelrug’ Hellendoorn.

Groene gemeente

Groene gemeente

Wandelen en fietsen

Hellendoorn is een groene gemeente en trekt daarom veel toeristen aan. Kamperen kan bijvoorbeeld op diverse campings of aangewezen kampeerterreinen. Dit is vooral van toepassing als je tijdens een dagje uit of weekendje weg met de caravan of camper op pad gaat. De groene omgeving leent zich uitstekend voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Voor fietsers en mountainbikers zijn er diverse fietsroutes uitgezet voor een avontuurlijke en ontspannen fietstocht. Bezoek bijvoorbeeld de plaatsen Rijssen, Holte en Raalte.

Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een fantastische bestemming als je een korte of lange vakantie verblijft in Salland. Dit prachtige natuurgebied in Overijssel is het gehele jaar door te bezoeken en brengt jou volledig tot rust. Naast wandelen en fietsen kan je hier bijvoorbeeld ook paardrijden. Verder worden er vanuit het park allerlei activiteiten georganiseerd, dus hoef je je absoluut niet te vervelen. Vergeet niet je camera mee te nemen en mooie plaatjes te schieten van wat je onderweg tegenkomt.

Avonturenpark Hellendoorn

Tijdens je verblijf in deze Overijsselse gemeente ontkom je er niet aan om een bezoek te brengen aan dit unieke attractiepark. Zijn er kinderen of kleinkinderen mee op vakantie? Dit park is het leukste pretpark voor een dagje weg. Het ligt verscholen in de bossen en heeft ruim 30 verschillende attracties. Het is een echt familiepretpark en biedt voldoende avontuur voor zowel jong als oud. Maak er met elkaar een gezellige dag van en keer voldaan terug naar je vakantiehuisje.

Overnachten in het groene Salland

Bij een verblijf in Overijssel hoort natuurlijk ook een comfortabele accommodatie. Er zijn diverse mogelijkheden voor een ontspannen overnachting. Slaap bijvoorbeeld op de camping of in een van de Bed & Breakfasts die deze streek rijk is. Wil je een unieke ervaring opdoen? Overnacht dan op een boerderij en maak direct kennis met de Sallandse cultuur en levensstijl. Het zal je ongetwijfeld meer dan goed doen.

Verhalen uit Hellendoorn

 1. Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

 2. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 3. Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Geschreven door Ellen
 4. Mountainbiken in de regen? De vetste routes

 5. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

 6. De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

 7. Winkelen in Rijssen; de verrassing van Twente. Het centrum is ‘booming’

  Geschreven door Nicoline
 8. 10 tips om te doen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug