De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Teun Toebes komt naar ZINiN Theater met succesvol boek VerpleegThuis

Hoe is het om als 22-jarige te wonen op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Teun Toebes deed het en schreef er het boek ‘VerpleegThuis’ over.

Met meer dan 30.000 verkochte exemplaren werd het een bestseller en nu trekt Teun Toebes het theater in met de gelijknamige show ‘VerpleegThuis’. Op donderdag 13 oktober is Teun te zien in het ZINiN Theater in Nijverdal om zijn missie nog meer kracht bij te zetten: een betere wereld creëren voor mensen met dementie door van ieder verpleeghuis een verpleegthuis te maken.

22 jaar en wonen op een gesloten afdeling
Teun Toebes is auteur, verpleegkundige en kerngezond. Toch woont hij samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie wil hij weten hoe het is om daar te wonen, te leven en ervaren hoe er wordt omgegaan met dementie. Teun gaat hierin heel ver door zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling. Hij zoekt antwoorden op vragen als: hoe kun je er zijn voor iemand met dementie? Hoe maak je onderdeel uit van elkaars leven? En: hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?

Interactieve voorstelling
Teun Toebes schreef een bestseller over zijn bevindingen en duikt nu het theater in om zijn missie verder te verspreiden. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt Teun het publiek mee in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen. Hij stelt het publiek ook vragen die leiden tot mooie en verrassende gesprekken.


Reserveer nu kaarten voor ‘VerpleegThuis’
De voorstelling ‘VerpleegThuis’ is geschikt voor mensen die te maken hebben met dementie in hun omgeving, voor professionals, maar ook voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Het verandert je kijk op ouder worden en dementie en dat is hard nodig. De kans dat de show over jouw toekomst gaat is namelijk 1 op 5. Kaarten zijn te reserveren via deze knop, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.