De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Expositie ‘Herontdekt!’

Expositie ‘Herontdekt!’ ‘Moderne Devotie als inspiratiebron in de 19e eeuw’ Van 7 oktober 2020 tot en met 24 januari 2021

In de 19e eeuw gingen mensen vanuit verschillende geloofsrichtingen op zoek naar Middeleeuwse bronnen. Geert Groote en de Moderne Devotie kwamen daardoor weer volop in de belangstelling te staan, met een grote hoeveelheid publicaties tot gevolg. Deze publicatiestroom ging door tot ver in de 20ste eeuw.

In onze expositie kunt u kennismaken met een uitgebalanceerde selectie van boeken die voortkwam uit de herontdekking van de Moderne Devotie.

De entreeprijs is € 7,50. Gratis toegang met de Museumkaart.

Over de expositie De expositie ‘Herontdekt!’ loopt van ‘7 oktober 2020 tot en met 24 januari 2021. Het Museum Geert Groote Huis is in september en oktober geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Houd voor toegangsinformatie na oktober onze website in de gaten. Dit in verband met eventuele coronamaatregelen.

Toegang tot Museum Geert Groote Huis, inclusief de expositie, kost € 7,50. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.